EnglishНа русском

Переглянути у форматі pdf

СТАН ХАРЧУВАННЯ НАСЕЛЕННЯ ЯК БАЗОВИЙ ІНДИКАТОР ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ
Н. П. Чорна

Назад

УДК: 338.439

Н. П. Чорна

СТАН ХАРЧУВАННЯ НАСЕЛЕННЯ ЯК БАЗОВИЙ ІНДИКАТОР ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Анотація

У статті проаналізовано структуру та динаміку споживання основних груп продуктів харчування населенням України. Виявлено взаємозв'язки між станом харчування і станом здоров'я населення. Обгрунтовано базове значення стану харчування як індикатора продовольчої безпеки держави. Виділено та проаналізовано фактори, що визначають сучасні тенденції зміни стану харчування в Україні.

N. Chorna

NUTRITIONAL STATUS OF THE POPULATION AS THE BASIC INDICATOR OF FOOD SECURITY UKRAINE

Summary

A structure and dynamics of basic groups of food consumption by population of Ukraine are analyzed in the article. Intercommunications between a nutriture and state of health of population are found out. Base value of nutriture as an indicator of food safety of the state is grounded. Factors which determine the modern tendencies of change of nutriture in Ukraine are selected and analyzed.

№ 8 2013, стор. 55 - 59

Рубрика: Економіка

Кількість переглядів: 707

Відомості про авторів

Н. П. Чорна

к. е. н., доцент кафедри загальноекономічних та гуманітарних дисциплін, Тернопільський національний економічний університет, Нововолинський факультет

N. Chorna

Ph.D., Associate Professor Department-wide and humanities Ternopil National Economic University Novovolynsk faculty

Creative Commons License

Стаття розповсюджується за ліцензією
Creative Commons Attribution 4.0 Міжнародна.