EnglishНа русском

Переглянути у форматі pdf

МОЛОЧАРСЬКІ КООПЕРАТИВИ ЯК ФАКТОР ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДРІБНОГО ТОВАРНОГО ВИРОБНИЦТВА
Д. А. Тарасов

Назад

УДК: 338:436.2

Д. А. Тарасов

МОЛОЧАРСЬКІ КООПЕРАТИВИ ЯК ФАКТОР ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДРІБНОГО ТОВАРНОГО ВИРОБНИЦТВА

Анотація

Створення кооперативів у молочній галузі як характерний прояв наявної великої кількості дрібних виробників не в змозі поодинці боротися з негативним впливом внутрішнього та зовнішнього ринкового середовища. Основна проблема в розвитку молочних кооперативів полягає у створенні відповідної матеріально-технічної бази, а також бажання (чи небажання) самих жителів сіл брати на себе відповідальність та певні зобов'язання. При цьому колективний інтерес у процесі кооперування є лише вторинним або похідним, на першому ж плані кожний учасник кооперативу, вступаючи в нього, має на меті задовольнити свій власний інтерес як щодо збуту продукції, постачання, так і безпосередньо щодо одержання додаткової економічної вигоди. Підвищення ефективності господарювання дрібних виробників молока, якості молочної сировини та удосконалення каналів її збуту можливі завдяки розвитку в сільській місцевості молочарських кооперативів за дієвої підтримки цього напряму зі сторони держави.

D. Tarasov

DAIRY COOPERATIVES AS A FACTOR IN INCREASING THE EFFICIENCY OF PETTY COMMODITY PRODUCTION

Summary

Establishment of cooperatives in the dairy industry as a typical manifestation of the existing large number of small producers, unable alone to deal with the negative impact of internal and external market environment. The main problem in the development of dairy cooperatives is to create an appropriate material and technical base, and the desire (or unwillingness) most villagers to take responsibility and certain obligations. Thus the collective interest in the co-operation is only a secondary or derived, on the first plan of each member of the cooperative, entering into it aims to meet its own interest as on sales, delivery, and directly to obtain more economic benefits. Improving the efficiency of management of small milk producers, the quality of raw milk and improving its sales channels possible thanks to the development of rural dairy cooperatives for efficient support of direction on the part of the state.

№ 14 2014, стор. 95 - 97

Рубрика: Економіка

Кількість переглядів: 616

Відомості про авторів

Д. А. Тарасов

аспірант, Полтавська державна аграрна академія, м. Полтава

D. Tarasov

postgraduate, Poltava State Agrarian Academy, Poltava

Як цитувати статтю

Тарасов Д. А. Молочарські кооперативи як фактор підвищення ефективності дрібного товарного виробництва. Інвестиції: практика та досвід. 2014. № 14. С. 95–97.

Tarasov, D. (2014), “Dairy cooperatives as a factor in increasing the efficiency of petty commodity production”, Investytsiyi: praktyka ta dosvid, vol. 14, pp. 95–97.

Creative Commons License

Стаття розповсюджується за ліцензією
Creative Commons Attribution 4.0 Міжнародна.