УДК: 657.47:640.4
Г. І. Зима, Н. І. Самбурська
ПІДХОДИ ДО УДОСКОНАЛЕННЯ ОБЛІКУ КАЛЬКУЛЮВАННЯ СОБІВАРТОСТІ ГОТЕЛЬНИХ ПОСЛУГ
Анотація
У статті узагальнено особливості господарської діяльності підприємств готельного господарства, обгрунтовано їх вплив на організацію обліку витрат та калькулювання собівартості. Уточнено класифікацію прямих і загальновиробничих витрат. Внесено пропозиції щодо удосконалення робочого плану рахунків, що сприятиме інтеграції управлінського та фінансового обліку і забезпечить оперативне калькулювання виробничої собівартості готельних послуг та контролю за нею.
G. Zyma, N. Samburska
APPROACH TO THE IMPROVEMENT OF CALCULATION OF HOTEL SERVICES PRIME PRICE
Summary
The features of economic activity of hotel enterprises, their influence on accounting organization and calculation of prime price are generalized in the article. Classification of direct and overhead cost is specified. Suggestions are brought in relation to the improvement of working card of accounts, which will be instrumental in integration of cost and financial accounting and provide the operative calculation of hotel services prime price and control after it.
№ 20 2014, стор. 52 - 56
Рубрика: Економіка
Кількість переглядів: 737