EnglishНа русском

Переглянути у форматі pdf

ОГЛЯД ТА АНАЛІЗ СТРУКТУРИ СПОЖИВАННЯ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ В УКРАЇНІ
К. П. Голікова

Назад

УДК: 338.439.02

К. П. Голікова

ОГЛЯД ТА АНАЛІЗ СТРУКТУРИ СПОЖИВАННЯ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ В УКРАЇНІ

Анотація

Стаття присвячена аналізу структури споживання продуктів харчування в Україні. Розглядаються поняття кількості, якості та безпеки харчових продуктів. Проведено огляд споживання основних продуктів харчування з урахуванням мікро- та макроелементів у їх складі. Збіднений тваринницькою продукцією раціон є досить неповноцінний для людини і істотно впливає на баланс білка. Низький рівень споживання продукції тваринного походження викликає потребу заміни молока і м'яса калоріями інших продуктів, зокрема рослинного походження. У зв'язку з розбалансованим харчуванням у різних груп населення спостерігається прихований голод, що призводить до уповільнення інтелектуального розвитку і зниження продуктивності, падіння виробничого потенціалу населення в результаті підвищення захворюваності та непрацездатності, а також до катастрофічної втрати людського потенціалу. Запропоновано основні напрями формування продовольчої безпеки в Україні.

K. Golikova

REVIEW AND ANALYSIS OF FOOD CONSUMPTION STRUCTURE IN UKRAINE

Summary

The paper analyzes the structure of food consumption in Ukraine. The concepts of quantity, quality and food safety are studied. The review of consumption of basic foodstuffs, which is based on micro- and macro elements in their composition, is done. Depleted diet of animal products is inferior to humans and it significantly affects the balance of protein. Low consumption of animal products leads to replacement of milk and meat calories for other products, including products of vegetable origin. Due to the unbalanced diet, hidden hunger is observed among different population, which leads to slow intellectual development and reduced productivity, the falling of productive capacity of the population due to increased morbidity and disability, as well as to the catastrophic loss of human potential. The basic directions of forming food security in Ukraine are proposed.

№ 24 2014, стор. 140 - 144

Рубрика: Економіка

Кількість переглядів: 683

Відомості про авторів

К. П. Голікова

старший викладач кафедри фінансів і кредиту, ПВНЗ "Інститут ділового адміністрування", м. Кривий Ріг

K. Golikova

Senior lecturer in finance and credit private higher educational establishment "Institute of Business Administration", Kryvyi Rih

Як цитувати статтю

Голікова К. П. Огляд та аналіз структури споживання продуктів харчування в Україні . Інвестиції: практика та досвід. 2014. № 24. С. 140–144.

Golikova, K. (2014), “Review and analysis of food consumption structure in Ukraine”, Investytsiyi: praktyka ta dosvid, vol. 24, pp. 140–144.

Creative Commons License

Стаття розповсюджується за ліцензією
Creative Commons Attribution 4.0 Міжнародна.