EnglishНа русском

Переглянути у форматі pdf

СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ ПТАХІВНИЦТВА
Н. П. Венгерук, К. М. Васюк

Назад

УДК: 657.6:338.432:636.5

Н. П. Венгерук, К. М. Васюк

СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ ПТАХІВНИЦТВА

Анотація

У статті розглянуто особливості стану та умов функціонування птахівництва як окремого напряму в тваринництві України. Досліджувалось питання ефективності виробництва продукції птахівництва, управління, обліку та контролю за декілька останніх років. Висвітлено проблему високої собівартості продукції птахівництва, зростання конкуренції в галузі, виникнення необхідності пошуку нових зовнішніх ринків збуту продукції птахівництва через нестабільність як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Розглянуто діючу систему виробництва продукції птахівництва сільськогосподарськими підприємствами України та визначено можливості підвищення її ефективності за рахунок оптимізації структури виробничих витрат на виробництво даного виду продукції.
Визначено, що ефективність виробництва та собівартість продукції залежить від умов утримання птиці, стимулювання впровадження енергоощадних та ресурсозберігаючих технологій, обладнання, матеріалів та оптимізації обліку і контролю в цій сфері.

N. Vengeruk, K. Vasjuk

STATE AND PROSPECTS OF IMPROVING THE EFFICIENCY OF POULTRY PRODUCTION

Summary

In the article the state features and operating conditions as a separate direction poultry livestock Ukraine. Investigated the issue of efficiency of poultry production, management, control and accounting in recent years. The problem of high cost of poultry products, increasing competition in the industry, the need arises to find new foreign markets poultry because of instability in both the domestic and foreign markets. We consider the current system of poultry production farms Ukraine and identified opportunities to increase its efficiency by optimizing the industrial structure of production costs of this product.
Determined that the efficiency and cost of production depends on the welfare of poultry, promotion of energy-saving and resource saving technologies, equipment, materials and optimization of accounting and control in this area.

№ 21 2015, стор. 83 - 85

Рубрика: Економіка

Кількість переглядів: 166

Відомості про авторів

Н. П. Венгерук

к. е. н., доцент бухгалтерського обліку і аудит, Національний університет біоресурсів і природокористування України, м. Київ

N. Vengeruk

Ph.D., associate professor of accounting and auditing, National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine, Kyiv


К. М. Васюк

студентка, Національний університет біоресурсів і природокористування України, м. Київ

K. Vasjuk

student, National University of Life and Environmental Sciences of Ukraine, Kyiv

Creative Commons License

Стаття розповсюджується за ліцензією
Creative Commons Attribution 4.0 Міжнародна.