EnglishНа русском

Переглянути у форматі pdf

КАПІТАЛ ПІДПРИЄМСТВА: СУТНІСТЬ ТА АНАЛІЗ ФОРМУВАННЯ І ВИКОРИСТАННЯ
Д. Е. Пономарьов

Назад

УДК: 336.1

Д. Е. Пономарьов

КАПІТАЛ ПІДПРИЄМСТВА: СУТНІСТЬ ТА АНАЛІЗ ФОРМУВАННЯ І ВИКОРИСТАННЯ

Анотація

Стаття присвячена дослідженню поняття "капітал підприємства" через розгляд його функцій. У статті виокремлено головні характеристики власного капіталу, розглянуто його складові елементи та джерела утворення. В статті наведені формули для розрахунку показників майнового стану підприємства, оборотності капіталу, загальної потреби у власних та залучених фінансових ресурсах. Розглянуто фінансову політику формування власних фінансових ресурсів та деякі головні її етапи. Наведено напрями поліпшення використання капіталу підприємства та оптимізації джерел його формування.

D. Ponomarov

THE CAPITAL OF THE ENTERPRISE: THE ESSENCE AND ANALYSIS OF FORMATION AND THE USE

Summary

This article is devoted to the defining of the meaning of "capital of the company". Its functions, the main characteristics of equity capital, components and sources are reviewed. The article presents the formulas for calculation of property of enterprises, turnover ratio, total needs for their own and borrowed resources. Financial policy of forming their own financial resources and some of its main stages are considered. Areas of improvement in the use of capital and optimizing sources of its formation are discovered.

№ 5 2016, стор. 53 - 58

Рубрика: Економіка

Кількість переглядів: 967

Відомості про авторів

Д. Е. Пономарьов

аспірант кафедри фінансів та банківської справи ПВНЗ "Європейський університет", м. Київ

D. Ponomarov

postgraduate student of Finance and Banking Department of "European University", Kyiv

Як цитувати статтю

Пономарьов Д. Е. Капітал підприємства: сутність та аналіз формування і використання. Інвестиції: практика та досвід. 2016. № 5. С. 53–58.

Ponomarov, D. (2016), “The capital of the enterprise: the essence and analysis of formation and the use”, Investytsiyi: praktyka ta dosvid, vol. 5, pp. 53–58.

Creative Commons License

Стаття розповсюджується за ліцензією
Creative Commons Attribution 4.0 Міжнародна.