EnglishНа русском

Переглянути у форматі pdf

ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВ ЛІКЕРО-ГОРІЛЧАНОЇ ГАЛУЗІ
Л. О. Чорна

Назад

УДК: 658.821

Л. О. Чорна

ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ПЕРСОНАЛУ ПІДПРИЄМСТВ ЛІКЕРО-ГОРІЛЧАНОЇ ГАЛУЗІ

Анотація

Стаття містить результати дослідження щодо формування системи оцінки якості діяльності персоналу підприємств лікеро-горілчаної галузі. Автор адаптує загальний підхід до формування системи показників оцінки діяльності персоналу, враховуючи особливості виробничої та управлінської діяльності підприємств лікеро-горілчаної галузі. Наприклад, запровадження технологій, високого рівня, ощадливого виробництва, сучасних систем якості тощо. Особисті профілі персоналу дозволяють достатньо об'єктивно оцінити діяльність кожного працівника за його категорією. Такі профілі пов'язують одержані результати з системою мотивації праці. Ефективність запропонованого підходу в управлінні персоналом сучасного підприємства лікеро-горілчаної галузі підтверджують такі авторські підходи: системний підхід до управління персоналом, адаптована система оцінки якості роботи персоналу, чітке розуміння необхідності виміру якості діяльності кожного окремого працівника за визначеними показниками категорії працівника та його особистої праці.

L. Chorna

EVALUATION OF QUALITY STAFF WORK IN THE ALCOHOL INDUSTRY

Summary

The article contains the results of research on the formation of quality evaluation system of the staff of company of the distillery industry. By adapting the general approach to building systems performance evaluation of staff, taking into account production and management of enterprises of the distillery industry. For example, the introduction of technology, high level, lean manufacturing, advanced quality systems and etc. Personal profiles allow enough staff to objectively evaluate the activity of each employee in his category. These profiles link the results obtained with the system of motivation. The effectiveness of the proposed approach in personnel management of modern enterprise alcohol industry shows the following authors approaches: a systematic approach to human resources management adapted system of quality assessment staff, a clear understanding of the necessity of measuring the quality of each individual employee performance categories defined by the employee and his personal work.
Philosophy as known for a long time and is being promoted in the workplace. The basis of product quality — quality work and quality management at all levels.
Head of the company should ensure that: constant desire of each employee to improve technological and management processes, goods and services; everyday philosophy as to the stability of the company without intrusive continuous control; system maintenance and improvement of production in order to improve quality and productivity and reduce costs; flexible system standards; transparent and flexible system of monitoring indicators of quality in the workplace.
Divisions of quality management and personnel management should not work separately from each other. General measures and monitoring system performance evaluation of the quality of the staff should be coordinated on specific sites, categories of workers, programs and plans. Known as the loop for enterprises in the distillery industry should be based on results of product quality, evaluation of technical and managerial processes. Incorrectly prescribed technological or administrative process should not affect the performance motivation, if the employee has fulfilled all the requirements of the production process. The loop should be as flexible and provide the opportunity to make changes to management processes in accordance with certain problems. We can say that the system of evaluating the quality of staff should be built in such blocks. Definition of basic technological processes and management employee. In the case of lean production, such processes includes equipment maintenance and support jobs. Assessment of the equipment (including the period of adjustment and skilled workers, the repair, downtime, etc.). Evaluation of quality products/ The system of monitoring indicators of technological and managerial processes/ Studies were performed with the engineer as one of the enterprises in the distillery industry and built to process monitoring of industrial activity. Return on investment in a system of management of personnel based on the full use of qualified operators and lean principles.

№ 18 2016, стор. 32 - 35

Рубрика: Економіка

Кількість переглядів: 606

Відомості про авторів

Л. О. Чорна

д. е. н., професор, завідувач кафедри фінансів, оподаткування і підприємництва, Вінницький інститут конструювання одягу та підприємництва

L. Chorna

Doctor of Economics, Professor, Head of Department of finance, taxation and entrepreneurship Institute Vinnitsia designing clothes and entrepreneurship

Як цитувати статтю

Чорна Л. О. Оцінювання якості діяльності персоналу підприємств лікеро-горілчаної галузі. Інвестиції: практика та досвід. 2016. № 18. С. 32–35.

Chorna, L. (2016), “Evaluation of quality staff work in the alcohol industry”, Investytsiyi: praktyka ta dosvid, vol. 18, pp. 32–35.

Creative Commons License

Стаття розповсюджується за ліцензією
Creative Commons Attribution 4.0 Міжнародна.